Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.25 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk matfett smält

Fyllning:

100 g philadelphiaost lätt
0.5 st röd paprika
4.5 st marinerade soltorkade tomater
0.75 dl parmesanost nyriven

Gör så här

1
Vispa samman äggen, hälften av mjölken och mjölet till en slät smet. Späd med resten av mjölken och tillsätt salt och smält matfett.

2
Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna med lite matfett. Häll ett lager smet i pannan och stek pannkakan gyllene på båda sidorna. Stek ungefär 2 pannkakor till men nu behövs inget extra fett i stekpannan.

3
Kärna ur och tärna paprikan fint. Tärna tomaterna fint. Rör ner paprika och tomater i philadelphiaosten.

4
Bred oströran över pannkakorna och strö över parmesanosten. Rulla samman. Skär pannkakorna i lagom stora bitar och bjud dem till de varma ugnsbakade grönsakerna.