Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 1 st ansjovisfilé stor ask 125g + 1 liten ask
  • 1 st rödlök
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • peppar

Garnering:

rädisor hackade
hackad gräslök

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.

2
Låt ansjovisfiléerna rinna av. Hacka dem. Skala och finhacka rödlöken.

3
Rör ner hacket i creme fraiche och smaka av med peppar.

4
Krama vätskan ur gelatinbladen. Låt de smälta på svag värme tillsammans med 2 msk vatten. Låt det svalna lite. Rör ner det i creme fraicheblandningen.

5
Fördela smeten i 8-10 vattensköljda portionsformar. Ställ dem minst 2 timmar i kylen att stelna.

6
Doppa formarna som hastigast i hett vatten innan de stjälpes upp. Hacka rädisor och gräslök. Strö det över moussen.