Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 1 st ansjovisfilé stor ask 125g + 1 liten ask
- 1 st rödlök
- 4 dl lätt crème fraiche
- peppar
Garnering:
rädisor hackade
hackad gräslök
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
2
Låt ansjovisfiléerna rinna av. Hacka dem. Skala och finhacka rödlöken.
3
Rör ner hacket i creme fraiche och smaka av med peppar.
4
Krama vätskan ur gelatinbladen. Låt de smälta på svag värme tillsammans med 2 msk vatten. Låt det svalna lite. Rör ner det i creme fraicheblandningen.
5
Fördela smeten i 8-10 vattensköljda portionsformar. Ställ dem minst 2 timmar i kylen att stelna.
6
Doppa formarna som hastigast i hett vatten innan de stjälpes upp. Hacka rädisor och gräslök. Strö det över moussen.