Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
1 tsk basilika
salt och peppar
socker en nypa
1 st cocktailtomater ask i olika färger
1 st persilja knippe
salt och peppar
1 pkt bacon

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Ställ den i kylskåp medan du gör din tomatsås.

2
Hacka lök och vitlök. Fräs det i olivoljan. Fyll på med krossade tomater, basilika, salt, peppar och en nypa socker. Låt puttra under lock 15-20 minuter. Ställ såsen att svalna.

3
Dela tomaterna i halvor och hacka persiljan. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda pajdegen i ca 5-10 minuter (den kortare tiden för små pajer). Fyll skalet med tomatsås. Fördela tomater och persilja ovanpå. Tillaga i ugn i ytterligare 15 minuter.

4
Stek under tiden baconskivorna. Låt dem rinna av och hacka dem fint. Strö baconet över den färdiga pajen. Servera med sallad.