Du behöver

Pajdeg:

6 dl vetemjöl
250 g smör eller margarin
4.5 msk kallt vatten

Fyllning:

800 g köttfärs
2.5 msk smör eller margarin
2 st gul lök
400 g champinjoner skivade
1.5 st paprika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
6 st ägg
6 dl mjölk eller gräddmjölk
ost ca 4 dl riven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 10 – 12 port:

Gör så här

1
Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.

2
Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.

3
Strimla paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen.

4
Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Bjud gärna pajen med en grönsallad.


Kommentar:
Du kan byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Vill du göra pajen vegetarisk, kan du byta ut köttfärsen mot ca 500 g lätt kokt broccoli.