Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 st purjolök liten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.75 dl senap svensk
  • 1 st äggula
  • 2.5 msk persilja finhackad
  • 4 st potatismos port

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla den ljusa delen på purjolöken. Fräs det strimlade i lite fett utan att det tar färg.

2
Blanda purjolöken med senap, äggula och persilja.

3
Skär korven i centimetertjocka skivor och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Fördela purjoblandningen på korvskivorna.

4
Klicka eller spritsa potatismoset på korven och gratinera ca 10-15 minuter mitt i ugnen. Servera med någon grönsak eller sallad.


Kommentar:
Så här lagar du ett gott potatismos som lämpar sig för att spritsa: Koka 800 g potatis i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och pressa potatisen. Blanda i 1 ägg, 1 msk smör eller margarin och 1/2 tsk salt. Vispa moset pösigt och lägg eller spritsa det på fatet.