Du behöver
- 500 g falukorv
- 1 st purjolök liten
- 1 msk smör eller margarin
- 0.75 dl senap svensk
- 1 st äggula
- 2.5 msk persilja finhackad
- 4 st potatismos port
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla den ljusa delen på purjolöken. Fräs det strimlade i lite fett utan att det tar färg.
2
Blanda purjolöken med senap, äggula och persilja.
3
Skär korven i centimetertjocka skivor och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Fördela purjoblandningen på korvskivorna.
4
Klicka eller spritsa potatismoset på korven och gratinera ca 10-15 minuter mitt i ugnen. Servera med någon grönsak eller sallad.
Så här lagar du ett gott potatismos som lämpar sig för att spritsa: Koka 800 g potatis i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och pressa potatisen. Blanda i 1 ägg, 1 msk smör eller margarin och 1/2 tsk salt. Vispa moset pösigt och lägg eller spritsa det på fatet.