Du behöver
- 1 st purjolök
- 2 st selleristjälkar
- 2 st rädisor knippen
- 1 st bladpersilja knippa
- 1 st sparris bunt färsk grön
- 100 g sockerärter
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
- 1 st äggula
- salt peppar, muskotnöt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna de flesta rädisorna men spara några till garnering. Plocka loss bladen från persiljan och grovhacka den. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Ansa sockerärterna och skär dem i sneda bitar. Ansa och strimla sellerin.
2
Fräs purjolöken och sellerin i lite matfett i en kastrull så att det blir mjukt och glansigt utan att det får färg. Tillsätt rädisor, persilja, sparris och sockerärter. Låt allt fräsa med någon minut.
3
Tillsätt buljongen och låt allt koka på svag värme under lock ca 10-12 minuter.
4
Vispa ut äggulan i grädden och vispa ner det i soppan. Nu får inte soppan koka mera. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite muskotnöt.
5
Skär de resterande rädisorna i tunna skivor och strö dem över soppan.