Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 st rädisor knippen
  • 1 st bladpersilja knippa
  • 1 st sparris bunt färsk grön
  • 100 g sockerärter
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 st äggula
  • salt peppar, muskotnöt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna de flesta rädisorna men spara några till garnering. Plocka loss bladen från persiljan och grovhacka den. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Ansa sockerärterna och skär dem i sneda bitar. Ansa och strimla sellerin.

2
Fräs purjolöken och sellerin i lite matfett i en kastrull så att det blir mjukt och glansigt utan att det får färg. Tillsätt rädisor, persilja, sparris och sockerärter. Låt allt fräsa med någon minut.

3
Tillsätt buljongen och låt allt koka på svag värme under lock ca 10-12 minuter.

4
Vispa ut äggulan i grädden och vispa ner det i soppan. Nu får inte soppan koka mera. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite muskotnöt.

5
Skär de resterande rädisorna i tunna skivor och strö dem över soppan.