Du behöver
- 4 st vårlök
- minimorötter ca 10-12
- 1 st blomkålshuvud ca 300 g
- 125 g gröna ärter
- 1 st isbergssalladhuvud
- 2 msk vetemjöl
- 6 dl grönsaksbuljong
- 4 dl mjölk
- 1 st äggula
- 0.5 dl lätt crème fraiche
- salt peppar, körvel
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och strimla vårlöken. Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Skala morötterna och dela varje i 2-3 bitar. Strimla salladen.
2
Fräs vårlöken i lite matfett så att den blir mjuk och glansig utan att få färg. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt soppan koka upp.
3
Tillsätt morötter och blomkål. Låt soppan sjuda på svag värme under lock ca 10 minuter. Rör då och då i soppan.
4
Rör ner sallad och ärter i soppan. Låt soppan koka några minuter till. Rör ut äggulan i creme fraiche. Rör ner det i soppan och låt den bli varm. Nu får inte soppan koka mera. Smaka av med salt, peppar och körvel.