Du behöver
- 300 g spenatblad färska
- 2 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl ris
- 1.5 l grönsaksbuljong
- 0.5 st bladpersilja knippa
- 0.5 st dill knippa
- 0.5 st gräslök knippa
- 2.5 st dragon kvistar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa spenatbladen och skölj dem. Skär dem i breda strimlor. Lägg spenaten i lite kokande lättsaltat vatten och förväll dem några minuter. Kasta bort vattnet och låt spenaten rinna av.
2
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löksorterna i lite matfett i en stor kastrull så att de blir mjuka och glansiga utan att få färg.
3
Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.
4
Skölj och hacka alla örterna. Lägg ner örter och spenat i kastrullen. Späd med buljong. Låt allt koka på svag värme under lock ca 18-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.