Du behöver

  • 300 g spenatblad färska
  • 2 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl ris
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 0.5 st bladpersilja knippa
  • 0.5 st dill knippa
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 2.5 st dragon kvistar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa spenatbladen och skölj dem. Skär dem i breda strimlor. Lägg spenaten i lite kokande lättsaltat vatten och förväll dem några minuter. Kasta bort vattnet och låt spenaten rinna av.

2
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löksorterna i lite matfett i en stor kastrull så att de blir mjuka och glansiga utan att få färg.

3
Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.

4
Skölj och hacka alla örterna. Lägg ner örter och spenat i kastrullen. Späd med buljong. Låt allt koka på svag värme under lock ca 18-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.