Du behöver
- 3 st röda paprikor
- 3 st paprikor gula
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 tsk salt
- peppar nymalen
- 1.5 dl olivolja
- 1 msk basilika hackad färsk
- 1 msk bladpersilja hackad
- 2 tsk oregano hackad färsk
- 1 st vitlöksklyfta
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj och torka paprikorna och dela dem på längden. Tag bort kärnor och hinnor. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt i en eldfast form. Sätt in dem i ugnen och ugnsbaka dem tills skinnet får blåsor och blir svart.
2
Täck formen med en fuktig handduk och låt paprikorna stå ca 5-10 minuter. Skala av skinnet och skär sedan paprikorna i breda strimlor.
3
Blanda samman olivoljan med pressad citronsaft, salt, peppar, örtkryddor och tunt skivad vitlök. Häll blandningen över paprikastrimlorna. Låt det marineras minst 2 timmar.