Du behöver

  • 5 st potatis stora fasta
  • 1 st purjolök
  • 1 st squash
  • 2 st paprika
  • 1 st morot
  • 6 st marinerade soltorkade tomater
  • 100 g salami
  • 150 g champinjoner färska
  • 1 st tomat burk Crème Bonjour Cuisine och medelhavsörter
  • 1.5 dl lagrad ost
  • 3 st ägg
  • bladpersilja hackad

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skiva den tunt. Stek potatisen i omgångar i lite matfett tills skivorna är gyllene och mjuka. Salta. Lägg dem i botten på en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och riv squashen. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och riv moroten. Ansa och skiva svampen. Strimla tomaterna och tärna salamin.

3
Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills de är mjuka ca 5-7 minuter.

4
Vispa samman äggen med Crème Bonjour Cuisine. Rör ner grönsakerna och salamin i äggsmeten och häll den över potatisen. Strö över riven ost.

5
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Strö över rikligt med hackad bladpersilja.


Kommentar:
För vegetarisk version skippa salamin.