Du behöver
- 5 st potatis stora fasta
- 1 st purjolök
- 1 st squash
- 2 st paprika
- 1 st morot
- 6 st marinerade soltorkade tomater
- 100 g salami
- 150 g champinjoner färska
- 1 st tomat burk Crème Bonjour Cuisine och medelhavsörter
- 1.5 dl lagrad ost
- 3 st ägg
- bladpersilja hackad
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skiva den tunt. Stek potatisen i omgångar i lite matfett tills skivorna är gyllene och mjuka. Salta. Lägg dem i botten på en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och riv squashen. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och riv moroten. Ansa och skiva svampen. Strimla tomaterna och tärna salamin.
3
Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills de är mjuka ca 5-7 minuter.
4
Vispa samman äggen med Crème Bonjour Cuisine. Rör ner grönsakerna och salamin i äggsmeten och häll den över potatisen. Strö över riven ost.
5
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Strö över rikligt med hackad bladpersilja.
För vegetarisk version skippa salamin.