Du behöver

  • 800 g potatis
  • 50 g smör eller margarin
  • 0.25 dl vetemjöl
  • 100 g ost god riven
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • ströbröd

Tillbehör:

lök bacon och äpple
hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten till potatisen är mjuk. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.

2
Smält matfettet. Mosa potatisen tillsammans med det smälta matfett. Arbeta in mjöl, så mycket att det blir en fast deg, men inte för torr.

3
Vispa upp äggen och arbeta in dem i moset tillsammans med riven ost. Smaka av med salt och peppar.

4
Forma runda bullar. Platta till dem lite. Vänd dem sedan i ströbrödet. Stek bullarna gyllene i het matolja. Låt bullarna rinna av på hushållspapper. Bjud stek lök, stekta äppelklyftor och fräst bacon till. Strö över hackad persilja.