Du behöver
- 800 g potatis
- 50 g smör eller margarin
- 0.25 dl vetemjöl
- 100 g ost god riven
- 2 st ägg
- salt och peppar
- ströbröd
Tillbehör:
lök bacon och äpple
hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten till potatisen är mjuk. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
2
Smält matfettet. Mosa potatisen tillsammans med det smälta matfett. Arbeta in mjöl, så mycket att det blir en fast deg, men inte för torr.
3
Vispa upp äggen och arbeta in dem i moset tillsammans med riven ost. Smaka av med salt och peppar.
4
Forma runda bullar. Platta till dem lite. Vänd dem sedan i ströbrödet. Stek bullarna gyllene i het matolja. Låt bullarna rinna av på hushållspapper. Bjud stek lök, stekta äppelklyftor och fräst bacon till. Strö över hackad persilja.