Du behöver
- 10 st potatis
- 2 st gula lökar
- 200 g creme bonjour gräslöksost
- 1 st makrillfilé 3-pack i tomatsås
- 2.5 dl ädel light mat
- 1.5 tsk citronpeppar
- 0.5 tsk salt
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Klyv potatisen och skär i tunna skivor. (Med hjälp av en matberodare blir skivorna lagom tunna).
2
Haka löken och fräs i en gryta några minuter. tillsätt gräslöksost och makrillfillen. Blanda så osten smälter.
3
Krydda med salt och 1/2 tsk citronpeppar. Smörj en ungsform, lägg hälften av potatisen i botten.
4
Bred över ost och makrill röran.
5
Lägg resterande potatis ovanpå.
6
Strö 1 tsk citronpeppar på potatisen och häll sedan Ädel- mat över. Gratinera i ugn i 225º i 40-50 minuter.
7
Servera med tomatklyftor.