Du behöver
- 1 st smördeg förpackning kyld färdigkavlad ca 32×26 cm
- 250 g julskinka
- 150 g champinjoner färska
- 1 st gul lök
- 8 st oliver urkärnade
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
Pensling och garnering:
ägg uppvispat sesamfrön
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint. Tärna skinkan. Ansa och hacka svampen. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt svampen och låt den fräsa med tills vätskan har “kokat” in.
2
Skiva oliverna och rör ner dem i lökblandningen tillsammans med skinka. Låt allt fräsa några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Rulla ut smördegen och lägg en sträng av ost i mitten. Lägg skink -och lökblandningen ovanpå. Vik först den ena sidan av smördegen över fyllningen och sedan den andra sidan. Nyp till kanten ordentligt. Vänd längden och lägg den på bakpappersklädd plåt så att skarven kommer nedåt. Hit går bra att förbereda och förvara längden i kylen flera timmar.
4
Pensla med uppvispat ägg och skär några snitt med vass kniv. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills längden har fin färg.