Du behöver
- 1 l kantareller
- 2 st purjolök
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk smör eller margarin
- 1.5 l vatten
- 3 st hönsbuljongtärningar
- 1 st lagerblad
- timjan några kvistar färsk
- 1 dl crème fraîche
- pressad citronsaft
- kajennpeppar
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Grovhacka kantarellerna. Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och svamp sakta i lite matfett tills nästan all vätska har kokat in och purjolöken är mjuk och glansig utan att ha fått färg.
2
Pudra över mjölet och rör om. Späd med vatten och smulad buljong och eventuellt svampspad. Tillsätt lagerblad och timjan. Låt soppan koka på svag värme ca 20-25 minuter.
3
Ta upp lagerblad och timjan. Vispa i creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Smaka av med salt, pressad citronsaft och kajennpeppar. (Var försiktig med kajennpeppar, den är het och smaken kommer först efter en liten stund.)