Du behöver
- 1 pkt bladspenat 250 g
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 krm salt
- vitlöksklyfta ev 1 pressad
- 8 st potatis medelstora i skivor
- 200 g champinjoner
- 1 st lök gul hackad
- 2 dl gräddmjölk
- 2 st ägg
- 2 dl riven ost
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Ugn: 225 °
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina spenaten i en kastrull med en klick av fettet. Smaksätt med salt och eventuellt vitlök. Låt spenaten rinna av.
2
Förväll potatisskivorna i lättsaltat vatten i ca 4-5 minuter. Häll av vattnet. Skiva svampen.
3
Fräs svamp och lök i matfett tills det “knäpper” i svampen.
4
Lägg potatisskivorna i en ring runt kanten på en smord ugnssäker form. Lägg svamp och lök innanför och spenat i mitten.
5
Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost, salt och peppar och häll detta över formen. Grädda ca 20 minuter. Sallad är gott till.