Du behöver

  • 1 pkt bladspenat 250 g
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • vitlöksklyfta ev 1 pressad
  • 8 st potatis medelstora i skivor
  • 200 g champinjoner
  • 1 st lök gul hackad
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ugn: 225 °

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina spenaten i en kastrull med en klick av fettet. Smaksätt med salt och eventuellt vitlök. Låt spenaten rinna av.

2
Förväll potatisskivorna i lättsaltat vatten i ca 4-5 minuter. Häll av vattnet. Skiva svampen.

3
Fräs svamp och lök i matfett tills det “knäpper” i svampen.

4
Lägg potatisskivorna i en ring runt kanten på en smord ugnssäker form. Lägg svamp och lök innanför och spenat i mitten.

5
Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost, salt och peppar och häll detta över formen. Grädda ca 20 minuter. Sallad är gott till.