Du behöver

  • 450 g nötkött bog, högrev eller fransyska
  • 3.5 st gula lökar
  • 11 st potatis medelsora
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 dl köttbuljong (tärning)
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva löken tunt. Bryn den mjuk och guldgul i lite av fettet.

2
Dela eventuellt köttskivorna i mindre bitar. Bryn dem på båda sidor i stekpannan i omgångar. Ha inte för stark värme. Salta och peppra. Vispa ur pannan med buljongen.

3
Skala och skiva potatisen. Varva potatis, kött och lök i en gryta. Börja och sluta med potatis.

4
Häll på buljongen och koka under lock på svag värme ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.


Kommentar:
Du kan också göra rätten med färdgstekta pannbiffar av färs. Istället för buljong kan du använda öl som vätska.