Du behöver
- 450 g nötkött bog, högrev eller fransyska
- 3.5 st gula lökar
- 11 st potatis medelsora
- 2.5 msk smör eller margarin
- 1.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 4 dl köttbuljong (tärning)
- persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva löken tunt. Bryn den mjuk och guldgul i lite av fettet.
2
Dela eventuellt köttskivorna i mindre bitar. Bryn dem på båda sidor i stekpannan i omgångar. Ha inte för stark värme. Salta och peppra. Vispa ur pannan med buljongen.
3
Skala och skiva potatisen. Varva potatis, kött och lök i en gryta. Börja och sluta med potatis.
4
Häll på buljongen och koka under lock på svag värme ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Du kan också göra rätten med färdgstekta pannbiffar av färs. Istället för buljong kan du använda öl som vätska.