Du behöver

  • 2 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar kålrot
  • 1 st purjolök liten
  • 0.25 tsk timjan
  • 1.25 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • persilja

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Skär de skalade rotfrukterna i sockerbitsstora tärningar. Ansa purjolöken och skär den i bitar.

2
Lägg det skurna i en gryta. Häll på buljongen och krydda med timjan.

3
Sjud grytan i ca 10-12 minuter tills rotfrukterna är knappt mjuka.

4
Smaka av grytan med salt och peppar samt strö över persilja och servera.


Kommentar:
En liten klick fettfri majonäs smaksatt med pressad vitlök smaka bra till.