Du behöver
- 2.5 dl gräddmjölk
- 2 st ägg
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 3 msk smält smör
- 1 msk potatismjöl
- 400 g fiskfilé eller sej
- 1.5 msk dill hackad
- 1.5 msk gräslök fint skuren
Till servering:
ris majs och paprika
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Lägg alla ingredienser i mixer.
3
Skär fisken i mindre bitar och lägg den överst i mixern. Kör några minuter tills färsen är slät och fin.
4
Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en smord avlång 1,5 liters form. Lägg fiskfärsen i formen. Banka formen i arbetsbänken, så bildas inga luftbubblor i färsen. Grädda fiskfärsen i vattenbad i ugnen ca 1 timme.
5
Skär i skivor och servera med ris och grönsaker.