Du behöver

  • 2.5 dl gräddmjölk
  • 2 st ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 3 msk smält smör
  • 1 msk potatismjöl
  • 400 g fiskfilé eller sej
  • 1.5 msk dill hackad
  • 1.5 msk gräslök fint skuren

Till servering:

ris majs och paprika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Lägg alla ingredienser i mixer.

3
Skär fisken i mindre bitar och lägg den överst i mixern. Kör några minuter tills färsen är slät och fin.

4
Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en smord avlång 1,5 liters form. Lägg fiskfärsen i formen. Banka formen i arbetsbänken, så bildas inga luftbubblor i färsen. Grädda fiskfärsen i vattenbad i ugnen ca 1 timme.

5
Skär i skivor och servera med ris och grönsaker.