Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Lingonyoghurt:

1 dl matlagningsyoghurt
0.5 dl rårörda lingon

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman havregryn, vatten, grädde, salt och peppar. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Ansa under tiden svampen och hacka den ganska fint.

3
Arbeta in färsen och svampen i havregrynsröran. Forma ca 8 biffar.

4
Stek biffarna gyllene i lite matfett ca 4-5 minuter på varje sida.

5
Blanda samman lingonen med yoghurten.

6
Bjud biffarna på rostat bröd eller i hamburgerbröd med dressingen och grönsaker.