Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g räkor som skalas
300 g spättafiléer
200 g champinjoner gärna smörfrästa
300 g mjukost gärna med räkor
4 st ägg
0.5 dl dill klippt

Pensling:

ägg

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smula det kalla fettet i mjölet med fingertopparna eller hacka med en liten stekspade. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman degen. Detta går också utmärkt att göra i matberedaren.

2
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och fäst en folieremsa runt kanten. Förgrädda i ca 15 minuter. Ta bort foliet.

3
Lägg fisken, räkorna och svampen i formen, spara ev. några räkor till garnering.

4
Vispa samman ost, ägg och dill, så det är väl blandat. Häll detta över pajen.


Kommentar:
Pajen kan också fyllas med crabsticks och musslor. Pajen går bra att frysa, då gärna i portionsbitar. Värms i mikron på några minuter.