Du behöver
- 1 st bacon
- 1 st salladshuvud
- 1 st majs liten burk
- 200 g räkor
- blomkål
- rädisa
Dressing
1 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 dl filmjölk
salt och peppar
vitlök
dragon
Det här behövs till 2-4 port:
Gör så här
1
Klipp baconen innan du steker den, stek bitarna och lägg dem på ett hushållspapper så rinner fettet av.
2
Lägg salladsblad på en tallrik, lägg majskorn i mitten och stekt bacon i små bitar ovanpå.
3
Garnera med några färska, rensade räkor och blomkålsbuketter. Lägg en rädisa i mitten.
4
För att göra dressingen, blanda 1 msk majonnäs och 1 msk ketchup i 1 dl filmjölk. Krydda med salt och peppar. Tycker du om vitlök kan du pressa i en klyfta. Dragon är en annan god krydda till den här såsen.
5
Lägg resterande potatis ovanpå.
6
Btrö 1 tsk citronpeppar på potatisen och häll sedan Ädel- mat över. Gratinera i ugn i 225 grader i 40 -50 minuter.
7
Servera med tomatklyftor.