Du behöver

  • 1 st bacon
  • 1 st salladshuvud
  • 1 st majs liten burk
  • 200 g räkor
  • blomkål
  • rädisa

Dressing

1 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 dl filmjölk
salt och peppar
vitlök
dragon

Det här behövs till 2-4 port:

Gör så här

1
Klipp baconen innan du steker den, stek bitarna och lägg dem på ett hushållspapper så rinner fettet av.

2
Lägg salladsblad på en tallrik, lägg majskorn i mitten och stekt bacon i små bitar ovanpå.

3
Garnera med några färska, rensade räkor och blomkålsbuketter. Lägg en rädisa i mitten.

4
För att göra dressingen, blanda 1 msk majonnäs och 1 msk ketchup i 1 dl filmjölk. Krydda med salt och peppar. Tycker du om vitlök kan du pressa i en klyfta. Dragon är en annan god krydda till den här såsen.

5
Lägg resterande potatis ovanpå.

6
Btrö 1 tsk citronpeppar på potatisen och häll sedan Ädel- mat över. Gratinera i ugn i 225 grader i 40 -50 minuter.

7
Servera med tomatklyftor.