Du behöver

  • 1.5 dl basmatiris
  • 3 tsk olivolja
  • 3 tsk tandoorikrydda
  • grönsaksfond eller -puré
  • 1 st gul lök
  • 2 dl champinjoner
  • 3 dl vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl gröna bönor
  • 1 dl majs
  • 2 dl morötter rivna

Det här behövs till 4-5 personer

Gör så här

1
Skala löken och skär i önskat format. Sätt på plattan, fräs upp ris, lök, champinjoner och solrosfrö i oljan och purén eller fonden.

2
När detta fått färg, häll då på vattnet och lägg i bönorna.

3
Koka upp, stäng av plattan och lägg på lock.

4
Låt stå tills riset är färdigt, ca 30 minuter.

5
Lägg i morötter och majs.

6
Vid en eventuell smakförbättring, blanda i lite färdig fond.

7
Serveras med en krispig grönsallad.