Du behöver
- 1.5 dl basmatiris
- 3 tsk olivolja
- 3 tsk tandoorikrydda
- grönsaksfond eller -puré
- 1 st gul lök
- 2 dl champinjoner
- 3 dl vatten
- 1 dl solrosfrön
- 2 dl gröna bönor
- 1 dl majs
- 2 dl morötter rivna
Det här behövs till 4-5 personer
Gör så här
1
Skala löken och skär i önskat format. Sätt på plattan, fräs upp ris, lök, champinjoner och solrosfrö i oljan och purén eller fonden.
2
När detta fått färg, häll då på vattnet och lägg i bönorna.
3
Koka upp, stäng av plattan och lägg på lock.
4
Låt stå tills riset är färdigt, ca 30 minuter.
5
Lägg i morötter och majs.
6
Vid en eventuell smakförbättring, blanda i lite färdig fond.
7
Serveras med en krispig grönsallad.