Du behöver
- 1 st isbergssallad ca 250 g, 1 klyfta
- 1 st rosésallad ca 100 g, 1 klyfta
- 100 g salladslök
- 200 g nätmelon eller Galiamelon
- 1 st avokado
- 1 l jordgubbar
- basilikablad
Dressing:
1 msk äppelcidervinäger
1 msk vatten
2 msk matolja
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar grovmalen
1 st vitlök klyfta pressad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
2
Skölj och strimla sallatssorterna och salladslöken. Skala, kärna ur och skär melonen i små fina tärningar. Kärna ur avokadon och ta loss köttet från kärnan. Skiva avokadon i små halvmånar. Rensa jordgubbarna och halvera dem.
3
Varva alla grönsaker och jordgubbar på ett stort fat och häll över dressingen. Strö över lite basilikablad.