Du behöver

  • 1 st isbergssallad ca 250 g, 1 klyfta
  • 1 st rosésallad ca 100 g, 1 klyfta
  • 100 g salladslök
  • 200 g nätmelon eller Galiamelon
  • 1 st avokado
  • 1 l jordgubbar
  • basilikablad

Dressing:

1 msk äppelcidervinäger
1 msk vatten
2 msk matolja
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar grovmalen
1 st vitlök klyfta pressad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.

2
Skölj och strimla sallatssorterna och salladslöken. Skala, kärna ur och skär melonen i små fina tärningar. Kärna ur avokadon och ta loss köttet från kärnan. Skiva avokadon i små halvmånar. Rensa jordgubbarna och halvera dem.

3
Varva alla grönsaker och jordgubbar på ett stort fat och häll över dressingen. Strö över lite basilikablad.