Du behöver
- 1 kg strömming eller 6 hg filéer
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk dillfrö
- 5 dl tomatjuice
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Rensa, bena ur och skölj strömmingen. Lägg filéerna med skinnsidan uppåt på en skärbräda.
2
Salta och strö dillfrön på skinnsidorna. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan inåt.
3
Lägg rullarna tätt i en smord ugnssäker form. Strö över resten av fröna.
4
Häll över tomatjuicen och grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen. Servera lådan varm eller kall.
Knäckebröd är gott till de flesta sillinläggningar och i dagarna har Wasa-bröd lanserat ett tunt mycket gott knäckebröd av korn eller råg i små runda kakor, “Kung Knäckebröd” är namnet.