Du behöver

  • 1 kg strömming eller 6 hg filéer
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk dillfrö
  • 5 dl tomatjuice

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rensa, bena ur och skölj strömmingen. Lägg filéerna med skinnsidan uppåt på en skärbräda.

2
Salta och strö dillfrön på skinnsidorna. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan inåt.

3
Lägg rullarna tätt i en smord ugnssäker form. Strö över resten av fröna.

4
Häll över tomatjuicen och grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen. Servera lådan varm eller kall.


Kommentar:
Knäckebröd är gott till de flesta sillinläggningar och i dagarna har Wasa-bröd lanserat ett tunt mycket gott knäckebröd av korn eller råg i små runda kakor, “Kung Knäckebröd” är namnet.