Du behöver
- 6 st stora tomater
- 250 g bladspenat djupfryst
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk vetemjöl
- 0.5 dl crème fraîche
- 1.5 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Ställ tomaterna upp och ner för att rinna av en stund.
2
Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Grovhacka spenaten.
3
Fräs spenaten i matfettet någon minut. Strö över mjölet och rör om. Späd med creme fraiche till lagom konsistens. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
4
Ställ in tomatenra i ugnen bredvid fisken och låt dem bli varma, ca 5 minuter. Fördela den varma spenatstuvningen i tomatskålarna.
5
Bjud spenaten till laxen.