Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl ris långkorningt
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 pkt saffran
  • 1 st kyckling
  • salt och peppar
  • 3 dl ärter djupfrysta
  • 300 g räkor med skal
  • 1 st musslor burk i vatten ca 225 g
  • 1 st röd paprika

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och dela den i mindre bitar. Bryn bitarna i lite matfett, tills de är gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en bottenskyla med vatten och sänk värmen. Låt kycklingbitarna eftersteka ca 25-30 minuter eller tills de är genomstekta.

2
Skala och finhacka löksorterna. Fräs dem och riset i en kastrull i lite olivolja tills allt är blankt. Tillsätt buljong och saffran. Rör om och låt riset koka under lock på svag värme ca 20-25 minuter.

3
Skala räkorna. Kärna ur och strimlan paprikan. Koka ärter och paprika i lite lättsaltat vatten några minuter. Värm musslorna i sitt spad. Låt dem rinna av.

4
Blanda samman riset med ärter, paprika, räkor och musslor. Lägg upp det på ett uppläggningsfat och lägg kycklingbitarna ovanpå.