Du behöver

  • 8 st steklök
  • 1 st squash
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st paprikor gula
  • 300 g quornfilé

Grillsås:

1 dl matolja
2 st vitlöksklyftor krossade
2 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
0.5 tsk timjan
1 msk soja
1 msk worcestershiresås

Pestosås:

2 dl crème fraîche
1 dl pesto

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Förväll lökarna i lite vatten några minuter. Kasta bort vattnet och skala lökarna.

2
Tina quornfiléerna och skär dem i stora bitar. Ansa och skär squashen i tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

3
Rör samman alla ingredienserna till grillsåsen.

4
Trä upp grönsaker och quorn på blötlagda träspett. Trä så att grillytan blir så stor som möjligt. Pensla med grillsåsen.

5
Pestosås: Rör försiktigt samman creme fraichen med peston.

6
Grilla spetten ca 5 minuter på varje sida. Bjud pestosås till.