Du behöver
- 500 g grytbitar av nötkött
 - 2 msk smör eller margarin
 - 1 msk vetemjöl
 - 1 st lök gul skivad
 - 2 dl rödvin eller 3 dl buljong
 - 1 st vitlöksklyfta pressad
 - 1/2-1 tsk salt
 - 1.5 krm svartpeppar
 
Potatismos:
                                                              0.75 kg potatis
                                                                vatten                       + salt
                                                              1 st ägg
                                                              1 msk smör                       eller margarin
                                                              1 tsk salt
                                                              0.5 dl grädde                       eller mjölk
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Bryn köttet i fett i omgångar och flytta över det i en gryta. Strö över mjöl och rör om.
            
2
                Bryn löken och lägg den i grytan. Häll på buljong och eventuellt vin. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 30-45 minuter.
            
3
                Koka under tiden potatisen. Slå av vattnet, pressa potatisen och lägg i fett, salt, ägg och grädde. Vispa moset pösigt.
            
4
                Lägg det färdiga köttet i en ugnssäker form. Spritsa eller bred moset över.  Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Du kan byta ut det hemlagade potatismoset mot pulvermos! Istället för grytbitar kan du använda köttfärs.