Du behöver

  • 3 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl majskorn
  • 1 st grön paprika
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 1 krm paprika

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Skala och tärna potatismos. Fräs lök och potatis i lite matfett under omrörning tills löken är mjuk och glansig, ca 3-4 minuter.

2
Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter.

3
Kärna ur och tärna paprikan under tiden.

4
Tillsätt mjölk, grädde, paprika och majskorn. Låt allt koka på svag värme ytterligare ca 10-15 minuter eller tills soppan har lite ?simmig? konsistens och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt, peppar och paprika. Ostscones är gott till (se separat recept).