Du behöver

  • 1 pkt renskav eller älgskav
  • 1 st gul lök
  • 150 g champinjoner gärna färska
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1.5 msk chilisås

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skär det halvtinade köttblocket i breda strimlor. Fräs dem i lite fett, sära på köttet med en gaffel och lägg det i en gryta.

2
Skiva svampen och hacka löken. Fräs detta i resten av fettet. Lägg det i grytan.

3
Salta, peppra och tillsätt timjan. Blanda ner creme fraiche, senap och chilisås. Sjud röran i ca 5 minuter. Bjud med kokt ris (blanda gärna hackad röd paprika i riset) eller potatis och någon grönsak.