Du behöver

  • 1 kg strömming eller 600 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt

Fyllning:

1 dl persilja eller dill

Panering:

1 dl ströbröd + 1 tsk salt

Stekning:

3.5 msk smör eller margarin
1 st röd lök
6 st vitpepparkorn grovstötta

Lag:

2.5 dl vatten
4 msk ättikssprit (12%)
3 msk socker
1 tsk salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda ströbrödet med salt och panera flundrornas skinnsida. Lägg dem med köttsidan upp på en skärbräda .

2
Salta köttsidorna på filéerna. Fördela det kryddgröna på hälften av filéerna och lägg resterande filéer över så att de ligger köttsid mot köttsida.

3
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek flundrorna på medelvärme 3-4 minuter på var sida.

4
kala och skiva löken och varva strömmingen (gärna varm) med lök i en skål. Blanda lagen och häll den över strömmingen. Låt kallna.


Kommentar:
Vill du steka många strömmingsflundror på en gång så gör det i 250° varm ugn. Du slipper stekos och tillagningen sköter sig själv.