Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner färska
  • 1 msk vetemjöl
  • 10 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 1 pkt bacon tärnad

Garnering:

solrosskott

Smördegslängd

Det här behövs för ca 8 bitar:

1 st smördeg
0.5 pkt bladspenat djupfryst
1 st schalottenlök
50 g fetaost i tärningar
125 g kesella
1 msk fransk senap
0.5 st vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
0.5 krm peppar

Pensling:

ägg uppvispat

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Soppan: Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett några minuter i en kastrull.

2
Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och soja. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då i den. Smaka av med salt och peppar.

3
Knaperstekt baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon och solrosskott. Bjud smördegslängden till.

4
Smördegslängd: Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut den lätt till ca 30×24 cm.

5
Tina spenaten och hacka den. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i lite matfett. Låt det svalna.

6
Rör samman kesella med senap och pressad vitlök. Tillsätt spenatröran och fetaosttärningar. Smaka av med salt och peppar.

7
Fördela ostmassan över den ena halvan av degen på längden. Vik över den andra deghalvan och tryck till kanten runt om ordentligt.

8
Lägg smördegslängden på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär smördegslängden i sneda bitar. Bjud den tillsammans med soppan.