Du behöver
- 100 g kycklingkorv eller annan mager korv
- 100 g potatis
- 100 g morötter
- 100 g palsternacka
- 50 g rotselleri
- 50 g purjolök
- 1.5 dl köttbuljong
- salt och peppar
- 50 g äpple
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Skär dem i ca 2-3 cm stora bitar.
2
Koka upp buljongen och lägg ner rotfrukterna. Låt det småkoka på svag värme tills rotfrukterna börjar mjukna, ca 10 minuter.
3
Ansa och skär under tiden purjolöken i 2-3 cm stora bitar. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i tärningar. Skär korven i ca 2 cm stora bitar.
4
Lägg ner purjolök, äpple och korv i grytan. Låt allt koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna grytan med lite god senap.