Du behöver
- 1 kg potatis av mjölig sort
- 300 g champinjoner färska
- 2 st gula lökar
- 8 st marinerade soltorkade tomater
- 1 dl hackad persilja
- 1.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 5 dl matlagningsgrädde
Ugn: 225°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen. Skala och skiva löken. Hacka persiljan.
2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills all vätska har “kokat” in. Tillsätt lite mera matfett och stek tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt persiljan.
3
Strimla tomaterna och rör ner dem i svampröran.
4
Skala potatisen och skiva den tunt.
5
Varva potatis med tomater och svampröra i en smord eldfast form. Salta och peppra mellan varven. Häll över matlagningsgrädde.
6
Grädda gratängen i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills potatisen är mjuk.