Du behöver

  • 200 g potatis
  • 50 g rotselleri
  • 2.5 msk lättmjölk
  • salt och peppar
  • fänkål ca 100 g
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • saft strimlat skal och av 1
  • 150 g champinjoner färska
  • 4.5 st cocktailtomater
  • färska örter

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och rotsellerin. Skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

2
Häll bort vattnet och ånga av rotfrukterna. Mosa dem släta. Tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Håll moset varmt.

3
Ansa och dela fänkålen. Stek den i lite matfett på båda sidorna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong, saft och skal av lime. Låt fänkålen bräsera på svag värme tills den mjuknar, ca 5-8 minuter.

4
Ansa svampen och skär den i tjocka skivor. Fräs svampen lätt i lite matfett.

5
Lägg upp potatispurén och lägg fänkålen ovanpå. Toppa med färska örter. Strö svamp och halverade cocktailtomater runtom.