Du behöver
- 200 g potatis
- 50 g rotselleri
- 2.5 msk lättmjölk
- salt och peppar
- fänkål ca 100 g
- 1 dl grönsaksbuljong
- saft strimlat skal och av 1
- 150 g champinjoner färska
- 4.5 st cocktailtomater
- färska örter
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och rotsellerin. Skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2
Häll bort vattnet och ånga av rotfrukterna. Mosa dem släta. Tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Håll moset varmt.
3
Ansa och dela fänkålen. Stek den i lite matfett på båda sidorna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong, saft och skal av lime. Låt fänkålen bräsera på svag värme tills den mjuknar, ca 5-8 minuter.
4
Ansa svampen och skär den i tjocka skivor. Fräs svampen lätt i lite matfett.
5
Lägg upp potatispurén och lägg fänkålen ovanpå. Toppa med färska örter. Strö svamp och halverade cocktailtomater runtom.