Du behöver
- 0.5 dl majskorn eller konserverade
- 0.5 dl purjolök strimlad
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 0.5 dl keso
- 1 krm salt
Rädisdressing:
1 dl lättyoghurt
4.5 st rädisor
salt och peppar
gräslök
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Ansa och skiva rädisorna. Rör ner dem i yoghurten och smaksätt med salt, peppar och hackad gräslök. Ställ åt sidan.
2
Tina majsen eller låt den rinna av. Ansa och finstrimla purjolöken. Förväll dem i lite lättsaltat vatten. Låt purjolöken rinna av.
3
Vispa samman mjölet med mjölk och ägg till en klimpfri smet. Tillsätt keso, majs, purjolök och salt.
4
Grädda plättarna gyllene på båda sidorna i en plättlagg i ytterst lite matfett. Servera majsplättarna nygräddade med rädisdressingen och sallad.