Du behöver

  • 700 g potatis av mjölig sort
  • 25 g smör eller margarin
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 st morot stor
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 225 g bladspenat
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1.5 dl riven ost

Garnering:

gräslök

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4-5 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och skär dem i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen.

2
Tillsätt matfett, ägg och mjölk. Rör om och smaka av med salt och peppar.

3
Skala moroten och skiva den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa moroten.

4
Tina spenaten och krama ur vätskan. Finhacka den.

5
Dela upp potatismoset i tre skålar. Rör ner morot och pressad apelsinsaft i den ena. Rör ner spenaten och pressad vitlök i den andra skålen och rör ner riven ost i den tredje potatismosskålen.

6
Smörj 8 aluminiumformar ca 1 1/2 dl. Lägg gärna en bit smörat bakplåtspapper i botten. Lägg först ett lager morotsmos i botten och sedan spenatmos. Avsluta med ostmoset.

7
Ställ en långpanna i ugnen och häll på varmt vatten, låt ugnen bli varm, 200° och ställ potatisformarna i vattenbadet. Baka ca 30-40 minuter.

8
Låt formarna vila någon minut. Lossa dem runtom med en vass kniv. Stjälp upp suffléerna och garnera med gräslöksstrå. Servera genast.