Du behöver
- 700 g potatis av mjölig sort
- 25 g smör eller margarin
- 0.5 dl mjölk
- 2 st ägg
- salt och peppar
- 1 st morot stor
- 1 msk pressad apelsinsaft
- 225 g bladspenat
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1.5 dl riven ost
Garnering:
gräslök
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4-5 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och skär dem i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen.
2
Tillsätt matfett, ägg och mjölk. Rör om och smaka av med salt och peppar.
3
Skala moroten och skiva den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa moroten.
4
Tina spenaten och krama ur vätskan. Finhacka den.
5
Dela upp potatismoset i tre skålar. Rör ner morot och pressad apelsinsaft i den ena. Rör ner spenaten och pressad vitlök i den andra skålen och rör ner riven ost i den tredje potatismosskålen.
6
Smörj 8 aluminiumformar ca 1 1/2 dl. Lägg gärna en bit smörat bakplåtspapper i botten. Lägg först ett lager morotsmos i botten och sedan spenatmos. Avsluta med ostmoset.
7
Ställ en långpanna i ugnen och häll på varmt vatten, låt ugnen bli varm, 200° och ställ potatisformarna i vattenbadet. Baka ca 30-40 minuter.
8
Låt formarna vila någon minut. Lossa dem runtom med en vass kniv. Stjälp upp suffléerna och garnera med gräslöksstrå. Servera genast.