Du behöver

  • 12 st cannellonirör

Fyllning:

1 st lök liten gul
50 g champinjoner
150 g lax rökt
150 g spenat hackad
2 msk olja
1/2-1 tsk salt
2 krm peppar

Gratinering:

riven ost

Ugn: 225°

Ostsås:

1.5 msk smör eller margarin
2.5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 dl ost riven lagrad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Hacka lök, svamp och lax mycket fint.

2
Fräs detta och spenaten i olja under omrörning. Tillsätt salt och peppar. Späd ev med lite vatten.

3
Smält fettet till såsen. Rör ner mjölet och späd med mjölken under omrörning. Sjud såsen i ca 5 minuter, salta och rör ner osten.

4
Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Fördela fyllningen i cannellonirören med en tesked. Lägg dem i formen. Strö över riven ost. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.