Du behöver
- 1 st bakpotatis stor ca 300 g
- 1 st schalottenlök
- 0.25 st paprika gul
- 0.25 st röd paprika
- 50 g champinjoner färska
- kryddgrönt persilja, gräslök
- salt
- 1.5 tsk margarin
Ugn: 225°
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skölj, borsta och torka potatisen väl. Pricka den på några ställen med hjälp av en gaffel. Baka potatisen mitt i ugnen ca 1 timme eller tills den är mjuk.
2
Skala och finhacka löken. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Ansa och hacka svampen.
3
Fräs alla grönsakerna i lite matfett i ett teflonjärn.
4
Hacka det kryddgröna.
5
Klyv den bakade potatisen och gröp ur innanmätet. Var försiktig så att inte skalet går sönder.
6
Mosa det varma potatisköttet med lite lättmargarin. Blanda samman det med grönsaksfräset, spara lite att toppa potatisen med. Rör i kryddgrönt och smaka av.
7
Lägg tillbaka blandningen i potatishalvorna. Toppa med grönsaksfräs. Bjud omedelbart.