Du behöver

  • 6 st frukostkorv eller lunchkorvar
  • 7.5 st potatis kokta
  • 2 st tomater
  • senap ca 2 tsk
  • 1.5 st purjolök
  • 140 g bacon
  • hackad gräslök
  • 6 st ark aluminiumfolie

Ugn: 250°

Det här behövs för 6 paket:

Gör så här

1
Dela korvarna på längden men låt de hålla ihop i botten.

2
Skiva de kokta och kalla potatisarna. Fördela potatisskivorna på foliearken.

3
Ansa och strimla purjolök. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Låt den kallna. Fördela purjolöken ovan på potatisskivorna.

4
Strimla baconet och fräs det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Fördela baconet över potatisen.

5
Lägg korvarna ovanpå och bred senap i skåran. Skär tomaterna i klyftor och stick ner dem i korvarna. Strö över hackad gräslök.

6
Vik upp folien och gör små paket. Lägg dem i en eldfast form. Förvara dem kallt tills de ska stekas.

7
Ställ formen mitt i ugnen och stek paketen ca 15-20 minuter. Servera extra senap till.