Du behöver
- 6 st frukostkorv eller lunchkorvar
- 7.5 st potatis kokta
- 2 st tomater
- senap ca 2 tsk
- 1.5 st purjolök
- 140 g bacon
- hackad gräslök
- 6 st ark aluminiumfolie
Ugn: 250°
Det här behövs för 6 paket:
Gör så här
1
Dela korvarna på längden men låt de hålla ihop i botten.
2
Skiva de kokta och kalla potatisarna. Fördela potatisskivorna på foliearken.
3
Ansa och strimla purjolök. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Låt den kallna. Fördela purjolöken ovan på potatisskivorna.
4
Strimla baconet och fräs det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Fördela baconet över potatisen.
5
Lägg korvarna ovanpå och bred senap i skåran. Skär tomaterna i klyftor och stick ner dem i korvarna. Strö över hackad gräslök.
6
Vik upp folien och gör små paket. Lägg dem i en eldfast form. Förvara dem kallt tills de ska stekas.
7
Ställ formen mitt i ugnen och stek paketen ca 15-20 minuter. Servera extra senap till.