Du behöver

  • 600 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 1.5 krm peppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 dl hackad persilja
  • vitlöksklyfta ev 1 pressad

Pensling:

2 msk tomatpuré
2 msk soja
4 msk matolja
12 st träspett

Kikärtsröra:

1 st kikärtor burk
250 g kesella
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 12 spett:

Gör så här

1
Lägg träspetten i kallt vatten.

2
Blanda färsen med salt, peppar och timjan. Tillsätt ägg, grädde, persilja och eventuellt pressad vitlök. Arbeta till en smidig färs.

3
Forma 12 avlånga rullar. Tra ett blötlagt träspett igenom rullen.

4
Rör samman tomatpuré, soja och matolja. Pensla rullarna med det. Lägg rullarna på galler eller smord plåt.

5
Stek rullarna i övre delen av ugnen ca 8-10 minuter eller tills de har fin färg.

6
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mosa dem lätt. Rör samman med kesella och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och eventuellt lite chilisås.