Du behöver

  • 2 st paprikor stora gröna
  • 2 st paprikor stora röda
  • 1 st lök medelstor gul
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong eller hönsbuljong (av tärning)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Tärna de ansade paprikorna, (spara lite av paprikahacket), skiva löken. Fräs grönsakerna i fett en stund. Rör ner mjölet.

2
Häll i buljongen och koka under lock ca 15 minuter.

3
Passera soppan eller kör den i matberedare eller mixer. Koka upp den på nytt, tillsätt grädde och smaka av med lite salt och peppar.

4
Strö i paprikatärningarna du sparat och servera soppan, gärna med en klick creme fraiche eller en ostkrustad.

5
Så här gör du krustaderna: Till ca 6 stora färdigköpta krustader blandas 1 dl riven ost, 75 g Blå Castello, 1 stort ägg och 1/2 dl Keso. Fördela fyllningen i krustaderna och grädda dem ca 15-20 minuter i 200°.