Du behöver

  • 6 st apelsiner
  • 2 st gröna druvor
  • 1 pkt hallon ca 250 g
  • socker efter smak

Kanderade valnötter

100 g valnötter hela

Kanderingslag:

1.5 dl socker
2 msk vatten
0.5 tsk ättika

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skala apelsinerna och ta bort den vita hinnan. Skiva dem tunt och skär dem i halvor.

2
Halvera de sköljda druvorna och ta bort kärnorna. Varva dem med apelsinskivorna i en skål.

3
Kör de tinade bären i en mixer eller mosa dem med en elvisp till en jämn puré. Sockra ev. såsen.

4
Slå såsen över jordgubbarna och bjud kanderade valnötter till.

5
Kanderade valnötter: Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull. Låt det koka kraftigt till en trådig lag, 145°. Lagen är då ljusbrun. Doppa valnötterna med hjälp av två gafflar i lagen och lägg dem på smörpapper att stelna. Förvaras i tät burk.