Du behöver

  • 2 st sillfiléer burkar urvattnade
  • 2 dl vatten
  • 0.75 dl ättiksprit 12%
  • 2.25 dl socker
  • 1 st rödlök grovhackad
  • 1 st purjolök
  • 2 msk kryddpeppar grovt krossade
  • 3 bitar ingefära ca 5 cm

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj sillen väl i kallt vatten och låt den rinna av. Skär sillen i sneda bitar.

2
Blanda ättiksprit, vatten och socker i en skål. Rör om då och då så att sockret löser sig.

3
Skala och grovhacka rödlöken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva ingefäran.

4
Varva sill, rödlök, purjolök, kryddpeppar och ingefära i en burk. Häll över lagen.

5
Låt stå svalt minst 1 dygn. Hållbar ca 14 dagar.