Du behöver
- 2 st sillfiléer burkar urvattnade
- 2 dl vatten
- 0.75 dl ättiksprit 12%
- 2.25 dl socker
- 1 st rödlök grovhackad
- 1 st purjolök
- 2 msk kryddpeppar grovt krossade
- 3 bitar ingefära ca 5 cm
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj sillen väl i kallt vatten och låt den rinna av. Skär sillen i sneda bitar.
2
Blanda ättiksprit, vatten och socker i en skål. Rör om då och då så att sockret löser sig.
3
Skala och grovhacka rödlöken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva ingefäran.
4
Varva sill, rödlök, purjolök, kryddpeppar och ingefära i en burk. Häll över lagen.
5
Låt stå svalt minst 1 dygn. Hållbar ca 14 dagar.