Du behöver

  • 3 st sill stora salta
  • 1 st morot
  • 2 st rödlökar
  • 1 st purjolök
  • 1 bitar pepparrot
  • 2 tsk senapsfrö
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk vitpepparkorn

Lag:

2 dl vatten
1.25 dl ättiksprit 12%
2 dl socker

Det här behövs:

Gör så här

1
Ta ur sillen men låt skinn och ryggben vara kvar. Skär sillen i 2-3 cm sneda bitar. Lägg dem i blöt i rikligt med kallt vatten ca 8 timmar.

2
Blanda samman ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt lagen koka upp. Ställ den att kallna.

3
Skölj sillen och låt den rinna av. Skala och skiva lök och morot. Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna pepparroten.

4
Varva sill, lök, purjolök, morot, pepparrot och kryddor i en burk. Häll över den kalla lagen. Täck över burken och låt den stå svalt 1-2 dygn.