Du behöver
- 3 st sill stora salta
- 1 st morot
- 2 st rödlökar
- 1 st purjolök
- 1 bitar pepparrot
- 2 tsk senapsfrö
- 2 st lagerblad
- 2 tsk kryddpeppar
- 1 tsk vitpepparkorn
Lag:
2 dl vatten
1.25 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
Det här behövs:
Gör så här
1
Ta ur sillen men låt skinn och ryggben vara kvar. Skär sillen i 2-3 cm sneda bitar. Lägg dem i blöt i rikligt med kallt vatten ca 8 timmar.
2
Blanda samman ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt lagen koka upp. Ställ den att kallna.
3
Skölj sillen och låt den rinna av. Skala och skiva lök och morot. Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna pepparroten.
4
Varva sill, lök, purjolök, morot, pepparrot och kryddor i en burk. Häll över den kalla lagen. Täck över burken och låt den stå svalt 1-2 dygn.