Du behöver

  • 6 st potatis av mjölig sort ca 600 g
  • 2 st morötter
  • 1.5 st palsternackor
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 1 st gul lök
  • 250 g kassler benfri
  • 1 st fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 2.5 dl mellangrädde

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Strimla kasslern. Fräs lök och kassler i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

2
Skala och skär rotfrukterna i tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Kasta bort vattnet och ånga av rotfrukterna.

3
Blanda samman rotfrukterna med kasslerröran, fetaost med oliver, salt, peppar och persilja. Lägg allt i en smord eldfast form.

4
Häll över grädde. Grädda mitt i ugnen ca 25–30 minuter eller tills allt är mjukt.