Du behöver
- 6 st potatis av mjölig sort ca 600 g
- 2 st morötter
- 1.5 st palsternackor
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 1 st gul lök
- 250 g kassler benfri
- 1 st fetaost
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk hackad persilja
- 2.5 dl mellangrädde
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Strimla kasslern. Fräs lök och kassler i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
2
Skala och skär rotfrukterna i tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Kasta bort vattnet och ånga av rotfrukterna.
3
Blanda samman rotfrukterna med kasslerröran, fetaost med oliver, salt, peppar och persilja. Lägg allt i en smord eldfast form.
4
Häll över grädde. Grädda mitt i ugnen ca 25–30 minuter eller tills allt är mjukt.