Du behöver

  • 500 g ärter frysta eller färska
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk lök riven gul
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör:

1 dl vispgrädde
1 msk riven pepparrot

Garnering:

färsk timjan
gurkört

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp hälften av vattnet. Lägg i ärterna och koka i ca 5 minuter under lock.

2
Häll av och spara spadet. Mixa ärterna till ett slätt mos.

3
Koka upp resten av vattnet med ärtspadet, buljongtärningarna och löken. Rör ut mjölet i lite vatten och red av soppan. Sjud i ca 5 minuter.

4
Tillsätt ärtmoset, hetta upp och smaka av med lite salt och peppar. Servera soppan i heta tallrikar med en klick pepparrotsgrädde garnerad med en grön kvist och ev en blomma.