Du behöver
- 1 st rödkålshuvud ca 1 kg
- 1 st gul lök
- 2.5 st äpplen syrliga
- 1.5 tsk salt
- 1 krm kryddnejlikor malda
- 1 krm kryddpeppar
- 1 msk socker
- 0.5 dl svartvinbärssaft
- pressad citronsaft
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Klyfa kålhuvudet och tag bort stocken. Strimla kålen.
2
Skala löken och dela den. Skär löken i tunna skivor. Skär äpplen med skal och kärnor i tunna klyftor.
3
Fräs lite matfett i en gryta och lägg ner kål, lök och äpplen. Låt det fräsa några minuter.
4
Tillsätt salt och kryddor och låt allt puttra under lock ca 30 minuter. Rör då och då i det.
5
Tillsätt socker och outspädd saft. Smaka av med pressad citronsaft och eventuellt lite mera salt.