Du behöver

  • 1 st rödkålshuvud ca 1 kg
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st äpplen syrliga
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm kryddnejlikor malda
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 msk socker
  • 0.5 dl svartvinbärssaft
  • pressad citronsaft

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Klyfa kålhuvudet och tag bort stocken. Strimla kålen.

2
Skala löken och dela den. Skär löken i tunna skivor. Skär äpplen med skal och kärnor i tunna klyftor.

3
Fräs lite matfett i en gryta och lägg ner kål, lök och äpplen. Låt det fräsa några minuter.

4
Tillsätt salt och kryddor och låt allt puttra under lock ca 30 minuter. Rör då och då i det.

5
Tillsätt socker och outspädd saft. Smaka av med pressad citronsaft och eventuellt lite mera salt.