Du behöver
- 200 g potatis
- 20 g ost riven mager
- 1 msk lök riven
- 1 msk hackad persilja
Äppelsalsa:
1 st äpple
1.5 krm råsocker strö
1.5 krm malen ingefära
pressad citronsaft
Tillbehör:
30 g fetaost salladsost typ 13% fett
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft. Låt det fräsa under omrörnaing tills tärningarna är mjuka.
2
Koka potatisen med skalen på i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Kasta bort vattnet och låt potatisen svalna.
3
Skala potatisen och riv den grovt. Tillsätt riven ost, riven lök och hackad persilja. Arbeta samman till en färs. Smaka av med salt och peppar.
4
Forma två stora biffar. Stek dem i ytterst lite matfett tills de är gyllene på båda sidorna, ca 5-6 minuter per sida.
5
Toppa potatiskakorna med äppelsalsa och strö smulad ost över. Ät gärna en fräsch sallad till.