Du behöver
- 200 g potatis
 - 20 g ost riven mager
 - 1 msk lök riven
 - 1 msk hackad persilja
 
Äppelsalsa:
                                                              1 st äpple
                                                              1.5 krm råsocker strö
                                                              1.5 krm malen ingefära
                                                                pressad citronsaft 
Tillbehör:
30 g fetaost salladsost typ 13% fett
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
                Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft. Låt det fräsa under omrörnaing tills tärningarna är mjuka.
            
2
                Koka potatisen med skalen på i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Kasta bort vattnet och låt potatisen svalna.
            
3
                Skala potatisen och riv den grovt. Tillsätt riven ost, riven lök och hackad persilja. Arbeta samman till en färs. Smaka av med salt och peppar.
            
4
                Forma två stora biffar. Stek dem i ytterst lite matfett tills de är gyllene på båda sidorna, ca 5-6 minuter per sida.
            
5
                Toppa potatiskakorna med äppelsalsa och strö smulad ost över. Ät gärna en fräsch sallad till.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






