Du behöver

  • 200 g potatis
  • 20 g ost riven mager
  • 1 msk lök riven
  • 1 msk hackad persilja

Äppelsalsa:

1 st äpple
1.5 krm råsocker strö
1.5 krm malen ingefära
pressad citronsaft

Tillbehör:

30 g fetaost salladsost typ 13% fett

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft. Låt det fräsa under omrörnaing tills tärningarna är mjuka.

2
Koka potatisen med skalen på i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Kasta bort vattnet och låt potatisen svalna.

3
Skala potatisen och riv den grovt. Tillsätt riven ost, riven lök och hackad persilja. Arbeta samman till en färs. Smaka av med salt och peppar.

4
Forma två stora biffar. Stek dem i ytterst lite matfett tills de är gyllene på båda sidorna, ca 5-6 minuter per sida.

5
Toppa potatiskakorna med äppelsalsa och strö smulad ost över. Ät gärna en fräsch sallad till.