Du behöver
- 4 skiva vitt formbröd
 - 3 st böckling
 - 1 pkt bladspenat djupfryst
 - purjolök ca 1 dl finstrimlad
 - 1.5 dl majonnäs
 - 2 st äggvitor
 - salt och peppar
 
Ugn: 225°
Gör så här
1
                Tina spenaten och krama ur vätskan. Ansa och strimla purjolöken.
            
2
                Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar.
            
3
                Befria böcklingen från skinn och ben. Dela filéerna i små bitar och mosa dem. Rör ner böcklingen i majonnäsen.
            
4
                Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner böcklingröran.
            
5
                Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med spenaten. Fördela böcklingröran över dem.
            
6
                Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera eventuellt med citronklyftor och dillvippa.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Vill du göra det ännu lättare för dig kan du istället för böcklingar använda 1 tub böcklingpastej (ca 150 g).